شاید شما هم جزء آن دسته از افرادی باشید که در زمان رفتن به خواستگاری ندانید که چه باید بپرسید و این مساله باعث شده است که نتوانید در انتخاب همسر برای خودتان به نتیجه برسید. پرسیدن سوالات اساسی و لازم، می تواند به شما کمک کند تا به شناخت بهتر طرف مقابل خودتان بپردازید و در نتیجه انتخاب بهتری را داشته باشید.
تصمیم سرنوشت ساز
یکی از مهم ترین و سرنوشت ساز ترین تصمیمات در طول عمر هر فردی، انتخاب همسر می باشد. برای اینکه بتوانید فرد مناسبی را برای خودتان انتخاب کنید باید به شناخت دقیق طرف مقابلتان بپردازید. برای این که دختر و پسر بتوانند به شناخت کافی از یکدیگر برسند باید سوالاتی که در ذهنشان هست را از یکدیگر بپرسند.
طرح قبلی
لازم هست که هر دختر و پسری که در آستانه ی سن ازدواج قرار دارد، به این مساله فکر کند و به این شناخت برسد که چه انتظاری را از همسر آینده شان دارند و می خواهند که همسرشان چه ویژگی هایی را داشته باشد. هنگامی که در گذر زمان، دختر ها و پسرها به این مساله فکر کنند، در زمان خواستگاری و انتخاب همسر، قطعا با مجموعه مهمی از سوالات همراه هستند و راحت تر و سریع تر می توانند به شناخت طرف مورد نظرشان برسند. اما اگر از قبل سوالات مشخص نشده باشند، باعث می شود که طرفین در شناخت یکدیگر با مشکل و یا حتی سردرگمی همراه شوند.
۵ حوزه سوال اساسی در خواستگاری
اطلاعات شخصی: حتما افرادی که قصد ازدواج کردن را دارند باید در جلسه خواستگاری در ابتدا به گفت و گو راجع به اطلاعات شخصی خودشان بپردازند. نام و نام خانوادگی کامل، دین و مذهب، نام مستعار، محله زندگی، تعداد خواهر و برادران با ذکر نوع تحصیلات و شغلشان، وضعیت نظام وظیفه، مشخصات پدر و مادرها و دیدگاه های سیاسی، از جمله زیر مجموعه های سوالات در زمینه اطلاعات شخصی هستند.
اطلاعات اجتماعی: دسته دیگری از سوالات زمان خواستگاری مربوط به مسایل اجتماعی هست. شرایط اجتماعی شامل رشته تحصیلی، شغل و جایگاه اجتماعی، حد و مرزهای ارتباطات اجتماعی با دوستان، آشنایان و بستگان، ارتباط با نامحرم ها، حد و مرزهای مربوط به شرایط شغلی هر دو طرف، علایق و استعدادها از جمله حوزه های مربوط به این دسته هستند.
اطلاعات شخصیتی و هیجانی: اطلاعات شخصیتی و هیجانی نیز از دسته دیگری از سوالات مهم و اساسی در ازدواجهستند. سوالاتی از این قبیل در این دسته می گنجند، بررسی نوع تیپ های شخصیتی با ذکر ویژگی های آن، صحبت کردن راجع به هیجانات هم مثبت و هم منفی از قبیل این که چه مسایلی باعث ایجاد این هیجانات در فرد شده؟ و افراد چگونه این هیجانات را کنترل می کنند؟ خونسرد بودن یا خون گرم بودن، منعطف بودن یا برنامه ریز بودن، صبور بودن یا عجول بودن مستقل بودن و مشورت گرفتن در کارها، نوع محبت کردن به دیگران، گذراندن اوقات فراغت.
اطلاعات مذهبی: صحبت کردن راجع به اعتقادات مذهبی، حد و مرزهای مذهبی، شرکت در مراسم مذهبی، سفرهای زیارتی، انجام واجبات مثل نماز و روزه، بسیار مهم است.
اطلاعات مالی: طرفین ازدواج بهتر است در جلسات آخر راجع به مسایل مالی، از قبیل میزان درآمد مرد و زن، نحوه خرج کردن و پس انداز کردن درآمدهایشان، دیدگاه های اقتصادی، پس انداز و خرج کردن نیز صحبت کنند.
نمونه ای از سوالات مهم
برای اینکه ذهنتان آمادگی طراحی سوالات درون ذهنتان را داشته باشد، به طرح چند سوال مهم می پردازیم تا این سوالات الگویی بشود برای آماده سازی ذهن شما در روز خواستگاری.
۱- نظر شما نسبت به نماز خواندن و روزه گرفتن چیست؟ خودتان تا چه حد پای بند هستید؟ خانواده شما تا چه حد به مسایل مذهبی معتقد هستند؟
۲- نظر شما نسبت به سفرهای مذهبی و شرکت در مراسم مذهبی چیست؟
۳- دیدگاه شما و خانوادتان راجع به مسایل سیاسی چیست؟
۴- شما بر سر چه مسایلی ناراحت/ مضطرب/ عصبانی/ شاد و ... می شوید؟
۵- در هنگام عصبانیت، اضطراب و شادی چه عکس العمل هایی را انجام می دهید؟
۶- اوقات فراغتتان را چگونه سپری می کنید؟
۷- تا چه حد با فرزندان عمو، عمه، دایی و خاله تان راحت هستید؟
۸- چقدر به داشتن ارتباطات مجردی با دوستان و همکارانتان اعتقاد دارید؟
۹- آیا تا به حال به نوع خرج کردن و پس انداز کردن در زندگی مشترک فکر کرده اید؟
۱۰- در چه مسایلی از دیگران مشورت می گیرید؟
۱۱- تصمیم گیرنده کارهایتان چه کسی است؟
۱۲- از چه کسانی در انجام دادن کارهایتان مشورت می گیرید؟
۱۳- دیدگاه اقتصادی شما در ۱۰ سال آینده چیست؟
۱۴- نظر شما نسبت به فرزنددار شدن چیست؟ چه زمانی برای این کار مناسب است؟
۱۵- سفرهای شما بیشتر چگونه می باشد؟
۱۶- نظر شما نسبت به تعیین وظایف هر فرد در زندگی متاهلی چیست؟
و هزاران سوال دیگر. فقط باید به این مساله دقت کافی را داشته باشید که سوالاتتان را به صورت شفاف و واضح بپرسید و منظور دقیقتان را بیان کنید و همچنین به صورت شفاف به سوالات طرف مقابلتان پاسخ بدهید.