دامنه تفرقه افکنی غرب میان مسلمانان تا بدانجا گسترش یافته که امروز شاهدیم در خیابان های انگلستان نیز عیان میشود از این رو این مساله زنگ خطری برای آینده جهان اسلام است که باید به جد در برابر آن چاره ای اندیشیده شود. از زمان آغاز تحولات مربوط به بیداری اسلامی یا بهار عربی سایه جدایی و تفرقه بر سر مسلمانان سایه افکنده و هر روز ابعاد جدیدی به خود می گیرد. البته این امرموضوع جدیدی نیست و در طول تاریخ اسلام چنین امری بروز کرده است، اما امروز خطری جدی جامعه اسلامی را تهدید می کند که لزوم پرداختن به موضوع را جدی ترجلوه گر مینماید. تحولات و جنگ فرسایشی سوریه زمینهای شد برای ظهور گروهکی تروریستی به نام داعش که به نام اسلام به زن و مرد بزرگ و کوچک رحم نمیکند و هر آنچه بر سر راهش قراردارد، چون مغولان از بین می برد؛ اقدامی که بیش از آنکه در جهت تثبیت دین خدا باشد در جهت نابودی آن است. این اقدامات بی شک نتیجه تفکرات غیر اسلامی و مسموم غربی است که بر این افراد تحمیل شده، همانگونه که در قرون گذشته وهابیت چنین رویکردی را اتخاذ کرد و جان ناتوان اتحاد مسلمانان رابه مسلخ برد.
امروز به اندازه کافی در میان دولت های مسلمان تفرقه و عداوت وجود دارد و همین مساله زمینه ای شده برای بهره گیری غرب در گسست و ایجاد تفرقه بیشتر و گسترده تر. تحولات اخیر اروپا نشان داد که غرب از چنین حماقتهایی به دور نخواهد بود و هرآنچه خود پرورش داده به قاتل جانش تبدیل میشود. بی شک اروپا و غرب به این نتیجه رسیدهاند که این به ظاهر مسلمانان که پرورده دستگاههای امنیتی غرب هستند ، عوامل و عناصر نامطلوبی در خاک این کشورها خواهند بود و مجبورند برای صدور آنان به راهکارهایی دست بزنند که ایجاد گروهکهایی نظیر داعش از جمله این راهکارهاست.
صدور این تروریستها بیشتر برای آرام کردن فضای عمومی اروپا و حرکت به سمت ثبات، اتخاذ شده است در حالی که تاکنون نتیجه عکس داده و در بلند مدت خود را بیشتر نمایان خواهد کرد. حمله به نشریه شارلی ابدو و جنایات اخیر فرانسه همگی نشان از این دارد که این تلاشهای مذبوحانه در صدور تروریستها بی نتیجه خواهد بود و درنهایت بار اصلی آن به دوش خود کشورهای غربی خواهد بود.
اقدام جدید صورت گرفته در راستای تفرقه افکنی متمرکز به شعار نویسی و دیوار نویسی علیه شیعیان شده است. شیعیانی که در طول تاریخ مظلوم بوده و مظلوم زیستهاند این بار آماج حملات تکفیریهایی قرار گرفتهاند که از دین و آئین خدا هیچ نمیدانند و چون حیوان صفتان کشتار و شهوت را برای خود برگزیدهاند.
این جنایت و توهین که با کافر معرفی کردن شیعیان همراه بوده در شهری از انگلستان روی داده که بزرگ ترین جمعیت مهاجران مسلمان پاکستانی را در خود جای داده است. شهر بردفورد میزبان چنین اقدام سخیف و ناشایستی بود و هدف از آن جز تحریک احساسات قومی و مذهبی نیست. از دو منظر میتوان این امر را مورد بررسی قرار داد:
1) این اقدام از سوی تکفیریها انجام شده تا با تحریک شیعیان زمینههای درگیری را پدید آورند و عملا خود را به اثبات برسانند.
2) این اقدام از سوی دولت انگلستان و یا هدایت های این دولت برای دامن زدن به اختلافات قومی و ایجاد درگیری میان مسلمانان این کشور و نهایتا اخراج یا زمینه سازی اقدامات علیه مسلمانان انجام شده است.
هر کدام از این اقدامات، با هر نیتی که انجام شود، هیچ سودی به حال مسلمانان نخواهد داشت و آینده آنها را هدف قرار داده است؛ اگر چه هدف نهایی هر دو تحلیل یکی است و آن نابودی مسلمانان است.