وب نوشت

وب نوشت

فرض کنید یک ترازوی دیجیتال خیلی دقیق که مخصوص وزن کشی وقایع است پیش روی شماست و شما قرار است وزن خوب و بدهای سال گذشته تان را در آن بسنجید. سالی دیگر به پایان خود نزدیک می شود، با تمام اتفاقاتش. این سال بر شما چطور گذشت؟ خوب یا ...؟ فرض کنید یک ترازوی دیجیتال خیلی دقیق که مخصوص وزن کشی وقایع است پیش روی شماست و شما قرار است وزن خوب و بدهای سال گذشته تان را در آن بسنجید. حالا یکی یکی اتفاقات را از ذهن تان بیرون کشیده و روی ترازو بگذارید. چند کیلو اتفاق بد برایتان رخ داده؟ اتفاق خوب چطور؟ نسبت آنها به هم چند به چند است؟ یک به یک؟ دو به یک؟ سه به یک، شاید هم...


اغلب ما در این زمینه در بهترین شرایط به نسبت یک به یک می رسیم. خب چه می شود کرد، غرایز بقا از ذهن ما یک مرورگر قهار برای جستجوی اتفاقات منفی ساخته است. البته این به آن معنا نیست که ما قربانی تکاملیم. شکوه طبیعت در این است که به جبران محدودیت ها فرصت ها و امکاناتی نیز در اختیار ما نهاده، از جمله مهارت هایی برای بر هم زدن این معامله و برجسته تر کردن اتفاقات مثبت در ذهن و در زندگی که صد البته تبدیل شدن آنها به تواتمندی نیازمند تمرین و ممارست بسیار است، یکی از این مهارت ها شکرگزاری است. شکرگزاری در ساده ترین معنای خود یعنی دیدن اتفاقات خوب یا خوبی های هر اتفاق، بر زبان آوردن آن، به خاطر سپردن آن، منتقل کردن آن به قلب و جان خود و در نهایت با تکیه بر این مهارت آغاز کردن به تعامل با کائنات.


شکرگزاری چه چیزهایی به ما می دهد؟
تواتمندی قدردانی از خالق و مخلوقاتش بیش از هر کس برای عامل به آن فایده دارد، و به دلیل همین بده بستان انرژی مثبت است که باور به «شکر نعمت، نعمتت افزون کند» در ما ریشه دوانده است. داده های علمی نشان می دهند که شکرگزاری استرس، اضطراب و ترس ها را از اعماق روان ما می زداید، ما را شادتر، خوش بین تر و دوست داشتنی تر می کند، تاب آوری ما را در برابر مشکلات زندگی بیشتر می کند، روابط خانوادگی ما را بهبود می بخشد، زندگی ما را معنادارتر می کند، پیشرفت شغلی و تحصیلی ما را تسهیل می کند، خواب ما را بهتر و در یک کلام ما را سالم تر می کند و سالم تر نگه می دارد.

چطور می توان شکرگزارتر شد؟
1- همان طور که گفته شد اولین و مهم ترین گام در شکرگزاری دیدن اتفاقات خوب است. اتفاقات خوب سال گذشته شما چه ها بوده اند؟ اگر هنوز در این زمینه حساب و کتابی را انجام نداده اید پیشنهاد می کنیم الساعه دفترچه ای بر دارید و چیزهای خوب یک سال گذشته تان را در آن فهرست کنید. برای این کار شاید لازم باشد یک سوال ابتدایی تر از خود بپرسید: اصلاً برای شما اتفاق خوب به چه معناست؟ آیا چیزهای به ظاهر ساده ای مانند راحت نوشیدن یک جرعه آب، آشنایی با دوستانی جدید، قدم زدن در هوایی بارانی یا شنیدن آواز بامدادی گنجشک ها نیز در فهرست اتفاقات خوب زندگی شما قرار می گیرند؟ اتفاقات خوب مورد نظرتان را بنویسید، هر چه که هستند فقط بنویسید. برای تداوم این سنت زیبا از این پس هر شب قبل از خواب دست کم سه اتفاقی را که در طول روز از آن بهره برده اید در دفترچه شکرگزاری تان یادداشت کنید.
2- برای خود و خانواده تان تابلوهای شکرگزاری درست کنید. برای مثال بخشی از خانه را که بیشتر در معرض دید است به یادآوری چیزهایی که باید برای آنها شکرگزار باشید اختصاص دهید. کلمه ای درباره آن بنویسید، عکس آن را بچسبانید یا برای تداعی آن از نقاشی استفاده کنید.
3- زمانی که نعمت ها را در دفترچه یا تابلو یادداشت می کنید یا آنها را مرور می کنید به این هم فکر کنید چطور شد این اتفاقات خوب برای شما رقم خورد. شاید کمک خانواده بود یا شاید لطف هم اتاقی تان که صبحانه شما را به یک نان سنگک داغ مهمان  کرده است.
4- برای کسی که از او متشکرید نامه ای بنویسید و جزئیات لطف وی را بیان  کنید حتی زیر جزییات مهم خط بکشید و از تأثیر مثبت آن کار بر زندگی تان بگویید. مجبور نیستید نامه را برای آن فرد بفرستید. اما اگر به اندازه کافی احساس شجاعت می کنید آن را برای او ارسال کنید یا حتی با صدای بلند برایش بخوانید. پیشنهاد می کنیم گهگاه با اعضای بدنتان که ادامه زندگی را برای شما میسر کرده اند نیز صحبت کرده و از آنها هم تشکر کنید.
5- حس شکرگزاری را به دیگران نیز انتقال دهید. هر قدر فواید شکرگزاری را برای دیگران عینی تر و ملموس تر کنید آنها به این مهارت علاقه مندتر می شوند و در نتیجه دایره دوستان مثبت نگر و شکرگزار شما گسترده تر می شود. این کار به غیر از ایجاد احساس مفید بودن، خود شما را هم در مسیر شکرگزاری ثابت قدم تر می کند.
6- شکرگزاری را هر روز تمرین کنید. احتمالاً بعضی روزها ده قدم پیش می روید و بعضی روزها یک یا دو قدم. ارزش تصمیم برای کسب مهارت در هر عرصه ای به سرعت قدم ها نیست بلکه نفس در جا نزدن و حرکت رو به جلو است که مایه سعادتمندی است.


چگونه شکرگزاری قضاوت ما را درباره سالی که پشت سر گذاشته ایم تغییر می دهد؟
برای پاسخ به این سوال کافی است دوباره ترازو را در مقابل خود تصور کنید. اتفاقات خوب و بد سپری شده را روی آن بریزید. این بار برای استخراج کامل و دقیق اتفاقات مثبت، نه از ذهن بلکه از دفترچه شکرگزاریتان کمک بگیرید. نگران اتفاقات منفی نباشید، ذهن استعداد عجیبی برای ذخیره و بازیابی آنها دارد. وزن کشی را آغاز کنید. حالا حساب آنها چند چند است؟

محمد رضا باب الخانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی